NederlandBelgium
Thaise Groene Curry
Thaise Groene Curry
        4 personen

Groentes:

2 el sesamolie
3 sjalotten, fijngesneden
2 el ahornsiroop
Een paar handjes broccoli
Een handvol sperziebonen
Een handvol peultjes
4 tl sojasaus

Currypasta:

3 groene chilipepers, fijngesneden
4 knoflookteentjes, fijngesneden
Verse gember, gepeld en fijngesneden
1 el gemalen korianderzaad
1 tl komijn
1 tl zwarte peper en zout
1 stengel citroengras, fijngesneden
1 limoen
5 el La Coop Coco kokosyoghurt

Om te serveren:

Thaise rijst
Een handvol verse koriander
Een schep kokosyoghurt

 

Bereiding:

1. Pel en snij de sjalotten. Verhit 2 eetlepels sesamolie in een pan op hoog vuur. Voeg de sjalotten toe en bak voor ongeveer 2 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Voeg de broccoli, sperziebonen en peultjes toe, en roer af en toe.

2. Voeg de sojasaus, ahornsiroop en zout toe en laat het op het vuur koken tot de groenten gekookt zijn.

3. Schil de gember, pel de teentjes knoflook en hak beide in grove stukken. Snijd de uiteinden van het citroengras, stroop het buitenste stugge blaadje eraf en stamp met de palm van je hand of met een deegroller een paar keer flink op de stengel. Maal de chilipepers, de knoflookteentjes, de gember, het korianderzaad, de komijn, het citroengras, het sap van de limoen en de kokosyoghurt in een keukenmachine tot een fijne pasta. Als je geen keukenmachine hebt, zit er niets anders op dan alles met de hand zo fijn mogelijk te hakken - het kost wat tijd, maar het is zeker de moeite waard.

4. Verlaag het vuur waar de groentes op staan te koken en giet de currypasta bij de groenten. Kook het op laag vuur gedurende 5 minuten en serveer met de Thaise rijst, verse koriander en een schep kokosyoghurt.