NederlandBelgium
  • United Kingdom
  • FranceBelgium
  • New Zealand
  • German
  • United States
Veganistische Pad Thai met kokosyoghurt
Veganistische Pad Thai met kokosyoghurt
  1. 4 Personen
  • 1.5 el mirin

  • 3 el Thaise sriracha chilisaus

  • 2 el agavesiroop

  • 250g rijstnoedels

  • 2 el sesamolie

  • 1 broccoli (in kleine stukjes gesneden)

  • 2 wortels (geraspt)

  • Een bosje groene asperges (in de lengte in plakjes gesneden)

  • 1 rode ui (fijngesneden)

  • 4 sjalotten (fijngesneden)

  • Een stukje verse gember (fijngesneden)

  • Sojasaus

  • Een pot 350g kokosyoghurt van La Coop Coco

  • Paarse of rode kool

  • Pinda’s

 

 

Bereiding:

1. Verhit een eetlepel sesamolie in een bakpan. Voeg dan de broccoli, wortel, rode ui en asperges toe. Bak de groenten tot ze goudbruin en zacht zijn. Haal de groenten uit de pan en hou ze ergens opzij.

2. Bedek de rijstnoedels met kokend water in een kom en laat ze zolang staan als er op de instructies staat om ze gaar te maken.

3. Haal een stukje keukenpapier door de bakpan voordat je de rest kookt. Verhit hierna nog een eetlepel sesamolie op hoog vuur. Voeg de sjalotten en gember toe. Bak tot ze zacht zijn en voeg dan 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels sriracha en anderhalve eetlepel mirin toe. Meng alles samen en voeg dan de 2 eetlepels agavesiroop ook toe.

4. Mix dan wat kokosyoghurt in de saus, hoe meer je toevoegt hoe milder de pad thai zal smaken.

5. Voeg de groenten en de rijstnoedels ook toe en meng alles goed samen.

6. Serveer de noedels in een bak, met geraspte rode kool en wat pinda’s erop. Schep nog een lepel kokosyoghurt boven op de noedels. Eet smakelijk!